Zuid-Engeland

Groepsreis: 1e klas 7-daagse rondreis met bagagevervoer en Nederlandstalige reisleiding

Comfortabele groepsrondreis. In het programma opgenomen: per rechtstreekse Eurostar vanuit Nederland naar Londen, Bath: de Abbey en de oude Romeinse baden, excursie naar Stonehenge (steencirkels), de English Riviera rondom Torquay in Devon, treinreis tot in de punt van Cornwall naar St. Ives, vlakbij Land's End
Verblijf in gunstig gelegen, aangename hotels. Geen omkijken naar uw bagage. Voor wie zorgeloos op reis wil, van gezelschap houdt en alle highlights van dit deel van Engeland wil ervaren!

Vertrekdatum * beschikbaarheid bijgewerkt 25/1//2024

 • 12 september 2024 * nog enkele 2- pers kamers  beschikbaar!

 

Dag tot dag

Dag 1

Verzamelen in Rotterdam, Inchecken voor de Eurostar, tot Londen reist de bagage mee met de groep. Indien de directe Eurostar tijdelijk niet gaat rijden gaan we met de IC trein naar Brussel en stappen daar over op de Eurostar. Zonder bagage gaat de reis verder per underground naar Londen Paddington; begin- en eindpunt van de treinen van Great Western Railway, dé treinmaatschappij van Zuid-West Engeland. Door het glooiende Engelse landschap reizen we naar Bath Spa, 1.15h. Verblijf in het Abbey Hotel, op loopafstand van het station, tegenover de middeleeuwse Abbey. Bath is na Londen de meest bezochte plaats in Engeland, gelegen aan de rivier Avon, als een soort amfitheater gebouwd op de heuvels. Bezoek de Romeinse baden, de prachtige oude binnenstad met de Royal Crescent en Circus of een van de vele musea. Diner in het Abbey Hotel. Overnachting.

Dag 2

Excursie: per trein en bus naar Salisbury en dan naar Stonehenge, de mysterieuze steencirkels, bekend cultureel erfgoed in Groot-Brittannië. Bezoek aan de bijzonder fraaie kathedraal van Salisbury met de hoogste kerktoren van het UK , de grootste kloostergangen en één van de vier exemplaren van de Magna Carta. Diner en overnachting in het Abbey Hotel.

Dag 3

Treinreis verder zuidwaarts in de richting van Exeter, Devon. Overstap op de Riviera Line naar Torquay. Bij Dawlish loopt de spoorlijn haast door zee. Niet voor niets is het spoor hier al meerdere keren weggespoeld. Het Grand Hotel heeft een mooie ligging aan de baai van Torquay, naast het station. Hier werd geschiedenis geschreven, o.a. Agatha Christie verbleef hier. Uitzicht vanuit de hotelkamer op zee en de boulevard van Torquay. Verwarmd binnen- en buitenzwembad. Diner in het hotel. Overnachting.

Dag 4

Excursie: afwisselende dagtocht door het mondingsgebied van de rivier de Dart in het graafschap Devon. Vanuit Paignton per stoomtrein, langs de kust en de oever van de Dart, naar Kingsweir. Oversteek met het voetveer naar Dartmouth. Vanuit Dartmouth maken we een rivercruise met een plezierboot over de rivier. Terug naar Kingsweir en Paignton. Duur excursie: 09.30-15.00 h.

Dag 5

We verlaten Devon en zetten verder koers richting Cornwall. Als we de spoorbrug bij Plymouth over de Tamar rivier overgestoken zijn, bevinden we ons in dit uiterste graafschap. Via klinkende plaatsnamen als Liskeard, St.Austel en Truro naderen we Land's End, de meest westelijke punt van het vasteland van Groot-Brittannië. Even ervoor, op het station van St.Erth, stappen wij over op de boemeltrein naar St.Ives. Ons hotel ligt bij het station van St. Ives, in de rotsen boven de onstuimige Atlantische Oceaan. Stranden naast het hotel. St.Ives ligt om de hoek. Bezoek Tate St. Ives uitkijkend over de oceaan, slenter door de smalle straatjes met veel galerien, vele kunstenaars zijn in St. Ives neergestreken vanwege de prachtige wolkenluchten en het intense licht.

Dag 6

Dag ter vrije besteding. Bv. per trein naar Penzance met z’n palmbomen (30 min, elk half uur) en/of met de dubbeldekkers bus naar Land’s End, het meest westelijke punt van Groot-Brittannië.

Dag 7

Afscheid van Cornwall en een tweede maal zien we het landschap van Cornwall en Devon aan ons voorbij trekken. Pas na Exeter zet de trein een serieuze versnelling in: twee uur later rijden we het station van London Paddington binnen. Ontvangst van de bagage op London St.Pancras. Terugreis met Eurostar naar het Europese continent.

 

Inbegrepen

 • Treinreis vanaf elk station in Nederland naar/van Groot-Brittannië 1e klas
 • Eenvoudige maaltijd in Eurostar trein naar en vanuit Londen op de eerste en laatste reisdag
 • Alle treintickets in Engeland zoals omschreven (waar mogelijk altijd in 1e klas)
 • Zitplaatsen voor groep in langeafstandstreinen (Great Western Railway: inclusief catering aan de zitplaats voor een drankje en kleine versnapering)
 • 6 overnachtingen in een 2- of 1-persoonskamer met douche en WC in ***(*)-hotels vlakbij het station
 • Halfpension (3-gangendiner en ontbijt)
 • Bagagevervoer (1 koffer per persoon) vanaf uitstappen in Londen op St.Pancras International tot aan incheck Eurostar in Londen voor de terugreis
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Excursie Salisbury en Stonehenge op dag 2
 • Excursie "Dartmouth Steam Train and River Cruise" dag 4

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer (indien gewenst)
 • Overige maaltijden (lunches) 

Om rekening mee te houden

 • Voor onze groepsreizen is een redelijke tot goede conditie vereist. Zaken als in- en uitstappen in de trein, een stuk lopen over het perron, of van het station naar het hotel (of omgekeerd) dienen geen probleem te zijn. Dit zijn afstanden tot ca. 500 meter. Kost dit u wel redelijk wat moeite? Zorgt u er dan zelf voor dat u iemand meeneemt op reis om u hierbij te begeleiden. En neem van tevoren even contact met ons hierover op. Houd er ook rekening mee dat niet in Engeland niet alles vlak is.

Algemene info

Groepsgrootte
Voor onze groepsrondreizen geldt een maximum van 20 deelnemers. 

Wanneer hoor ik of de reis doorgaat?
Alle groepsreizen in 2024 hebben een gegarandeerd vertrek.

Paspoort

Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort (een identiteitskaart is sinds 1-10-'21 niet meer afdoende)

Reissom

€ 2299 per persoon bij 2 personen * 1-persoonskamer NIET beschikbaar

€ 19 administratiekosten per boeking

€   5 bijdrage Garantiefonds SGR per persoon