European Sleeper * The Good Night Train

Een leuke en slimmere manier van reizen

Wij besloten het reizen met de nachttrein terug op de kaart te zetten, door in 2021 een nieuwe Belgisch-Nederlandse spoorwegmaatschappij op te richten. Want niet alleen wij zijn echte trein liefhebbers. Iedereen die ooit een keer met de nachttrein heeft gereisd, zal je enthousiast vertellen over het avontuur aan boord. Het is een fijne manier van reizen, omdat stress niet bestaat wanneer je dichter bij je bestemming komt, terwijl je slaapt. Bovendien is het beter voor de aarde dan veel andere vormen van reizen.

Europa verbinden met de nachttrein

Met European Sleeper leggen we verbindingen tussen landen en steden en verbindingen tussen mensen en bedrijven. We gaan beginnen met een trein die van Brussel via Amsterdam naar Berlijn rijdt. En ieder jaar komt daar een treinverbinding bij (Praag in 2024). Steeds meer mensen zullen het vliegtuig, de auto of de bus laten staan en slapend naar nieuwe plekken gebracht worden.

Onze coöperatie

European Sleeper is georganiseerd als coöperatie. Eind mei 2021 haalde European Sleeper binnen een kwartier €500.000 aan startkapitaal op, door aandelen te verkopen aan ruim 350 kleine investeerders uit diverse landen in Europa en daarbuiten. Een enthousiaste community, die meedenkt met de ontwikkeling van ons bedrijf. In 2022 is onze sharefunding voor slaaprijtuigen weer uitverkocht en hebben we €2 miljoen opgehaald.

De founders

European Sleeper maakt onderdeel uit van de beweging, die de nachttrein in Europa weer op de kaart heeft gezet. European Sleeper is opgericht door twee startende ondernemers, met een grote passie voor de nachttrein: Elmer van Buuren van Train2EU en Chris Engelsman van Noord West Express. Met de oprichting van European Sleeper brengen we een enorme hoeveelheid waardevolle nachttreinkennis en -ervaring bij elkaar.

 

Bestemmingen