Lapland en Lofoten

Groepsreis: 11-daagse rondreis door Zweden en Noorwegen met Nederlandstalige reisleiding

De mooiste Treinrondreis van Scandinavië met het mooiste traject van de Hurtigruten langs de Vesterålen en Lofoten. Middernachtzon. Poolcirkel. Nordlandbanen en Dovrebanen. Heen en terugreis naar Zweden/Noorwegen per ferry.

Vertrekdata * beschikbaarheid bijgewerkt 15/1/2024

 

 • Woensdag 26 juni 2024 (VOL)
 • Vrijdag 9 augustus 2024 (VOL)

 

Dag to dag

Dag 1

Reis vanaf Nederland per IC en ICE naar Kiel in Duitsland. Opstappen op de IC trein kan in Amsterdam C, Hilversum, Amersfoort C, Apeldoorn, Deventer en Hengelo. Vertrek ferry naar Göteborg om 18.45h. Aan boord een dinerbuffet  en verblijf in een privé buitenhut. Mooie route langs Deense eilanden.


Dag 2

Ontbijt aan boord van de ferry. Scherenkust met talloze eilanden. 09:15h aankomst in Göteborg. Transfer naar het treinstation. Reis per X2000 hogesnelheidstrein door de Zweedse bossen, langs mooie meren in 3 uur reistijd naar Stockholm.
In de namiddag wandeling door de oude binnenstad van Stockholm, Gamla Stan. (bagage bij het station). Aan het einde van de middag/begin van de avond vertrekt de comfortabele nachttrein richting Lapland. Slaaprijtuigen in de nachttrein.


Dag 3

's Ochtends passeert u de poolcirkel en Kiruna, waarna u aankomt in Abisko. Verblijf in Abisko Turiststation***, in de wildernis van Lapland aan het Torneträskmeer, met uitzicht over de Laplandsporten. Excursie naar Aurora Sky Station, berg bij Abisko.


Dag 4

Vanuit Zwedens meest droge plaats (Abisko) in 30 kilometer via Zwedens meest natte plaats (Riksgränsen) door het hooggebergte en afdaling boven de Ofotfjord naar Narvik in Noorwegen. Verder per bus naar Harstad. Verblijf Harstad.


Dag 5

Een bijzonder mooie dagreis op een Hurtigrutenschip naar de Lofoten, langs talloze eilanden en de rotsen van Risøyhamn. Stops in Sortland en Stokmarknes. Hoogtepunt van deze dag is het passeren van de Trollfjord. Verblijf in Svolvaer,


Dag 6

Vrije dag in Svolvaer, de hoofdplaats van de Lofoten. Maak bv een uitstap per lijnbus over het indrukwekkende eiland naar Laukvik of naar het schilderachtige vissersdorp Henningsvaer.


Dag 7

Vertrek aan het einde ochtend / begin van de middag met de lijndienst bus voor een prachtige rit over de Lofoten, zuidwaarts tot aan Moskenes. Vertrek in de avond per ferry naar Bodø. Overnachting Bodø.


Dag 8

Prachtig treintraject over de Nordlandsbanen, één van de mooiste Noorse treinroutes, van Bodø naar Trondheim. Overnachting Trondheim.


Dag 9

Ochtend tijd voor bezichtiging Trondheim met o.a. Nidaros domkerk. In de middag over het Dovrefjell bergplateau per trein naar Oslo. Verblijf in een hotel  nabij het centraal station.


Dag 10

Ochtend tijd voor bezoek van bv het Operagebouw en/of het Munchmuseum. ’s Middags gaat u aan boord van de DFDS-ferry naar Kopenhagen. Drie uur lang varen door de Oslofjord. Dinerbuffet aan boord en verblijf in privébuitenhut.


Dag 11

Aankomst Kopenhagen 10.00h. Transfer naar het treinstation en per EC en IC terug naar Nederland.

 

Inbegrepen

 • Treintickets vanaf/naar elk station in Nederland voor de gehele reis zoals omschreven
 • Boottickets Kiel – Göteborg en Oslo – Kopenhagen in privé buitenhut, diner- en ontbijtbuffet aan boord
 • Transfer Göteborg haven – treinstation
 • 7 overnachtingen in hotel***, kamers met d/wc, inclusief ontbijt en diner
 • Nachttrein Stockholm – Abisko slaaprijtuig double
 • Zitplaatsreserveringen in alle treinen
 • Nederlandstalige reisleiding
 • Excursie Aurora skystation
 • Hurtigruten Harstad -Svolvaer
 • Bustickets Narvik – Harstad, Svolvaer – Moskenes en ferry Moskenes - Bodoe

Niet inbegrepen

  • Toeslag 1-persoonskamer (indien gewenst)
  • .Overige maaltijden (lunches)

  Omrekening mee te houden

  Voor onze groepsreizen is een redelijke tot goede conditie vereist. Zaken als in- en uitstappen in de trein, een stuk lopen over het perron, of van het station naar het hotel (of omgekeerd) dienen geen probleem te zijn. Dit zijn afstanden tot ca. 500 meter. Kost dit u wel redelijk wat moeite? Zorgt u er dan zelf voor dat u iemand meeneemt op reis om u hierbij te begeleiden. En neem van tevoren even contact met ons hierover op. In Scandinavië is niet alles vlak en moet men kleine hoogteverschillen lopend kunnen overbruggen van hotel naar station etc.
  De afstanden die met eigen bagage afgelegd moeten worden zijn tot ca. 500 meter, een rolkoffer is een must. (station – hotel, ferry - station, hotel – bus). Houd er ook rekening mee dat in Noorwegen niet alles vlak is.

  Algemene info

  Groepsgrootte
  Voor onze groepsrondreizen geldt een maximum van 20 deelnemers. 

  Wanneer hoor ik of de reis doorgaat?
  Alle groepsreizen in 2024 hebben een gegarandeerd vertrek.

   

  Reissom

  € 2599 per persoon bij 2 personen * toeslag 1-persoonskamer: € 400

  € 19 administratiekosten per boeking

  €   5 bijdrage Garantiefonds SGR per persoon