Noorwegen

Groepsreis: Norway in a Nutshell 10-daagse rondreis met Nederlandstalige reisleiding

Comfortabele groepsrondreis. Alle hoogtepunten inbegrepen: vanaf Kiel met rechtstreekse ferry naar Göteborg, Sørlandsbanen naar Stavanger, met bus en ferry naar Bergen, "Norway in a Nutshell" reis per trein, bus en boot naar Flåm, de bekende Flåmsbanen naar Vatnahalsen en Myrdal, Bergensbanen naar Oslo. Verblijf in Stavanger, Bergen, Vatnahalsen Hotel en Oslo. Voor wie zorgeloos op reis wil, van gezelschap houdt en alle highlights van het zuiden van Noorwegen wil ervaren!

Vertrekdata * beschikbaarheid bijgewerkt 24/2/2024

 • Woensdag 12 juni 2024 * nog enkele 2-pers kamers beschikbaar
 • Vrijdag 12 juli 2024 * nog enkele 2-pers kamers beschikbaar
 • Vrijdag 9 augustus 2024 (VOL)

 

Dag tot dag

Dag 1

Reis vanaf Nederland per IC en ICE naar Kiel in Duitsland. Opstappen op de IC trein kan in Amsterdam C, Hilversum, Amersfoort C, Apeldoorn, Deventer en Hengelo. Vertrek ferry naar Göteborg om 18.45h. Aan boord een dinerbuffet  en verblijf in een privé buitenhut. Mooie route langs Deense eilanden.


Dag 2

Ontbijt aan boord van de ferry. Scherenkust met talloze eilanden. 09:15h aankomst in Göteborg. Transfer naar het treinstation. Reis door de Zweedse bossen, langs mooie meren naar de grens met Noorwegen en dan naar Olso.
Verblijf in een hotel naast het treinstation.

Dag 3

Over de Sørlandsbanen reist u door het ruige zuidwesten van Noorwegen naar Stavanger. Sommige delen van het traject zijn alleen per trein bereikbaar. Verblijf in mooi hotel in het oude centrum van Stavanger, vlakbij het treinstation.

Dag 4

In de ochtend vertrek met een comfortabele touringcar van Kystbussen naar Bergen, via diepe tunnels (tot -223 m onder zeeniveau) en twee ferry’s. U verblijft in een hotel*** bij trein- en busstation. 

Dag 5

Verblijf Bergen. Slenter door het sfeervolle Bryggen, neem de kabelbaan Ulriken 643 (optioneel ter plekke bij te boeken als excursie) of het treintje Fløibanen vanuit het centrum (ter plekke, €20 pp) voor een panoramisch uitzicht.

Dag 6

Norway in a Nutshell route: per trein over de Bergensbanen naar Voss, aansluitend per bus naar Gudvangen, ferry door de Naeroyfjord naar Flåm, Flåmsbanen naar Vatnahalsen. Vatnahalsen is alleen over spoor te bereiken. Verblijf in authentiek berghotel, vlakbij het station. Overnachting Vatnahalsen***.

Dag 7

Vatnahalsen – Myrdal met Flåmsbanen. Overstap op de Bergensbanen terug naar Oslo: treinreis over de Hardangervidda door eeuwige sneeuw. Aankomst in Oslo in de middag. Verblijf in hotel naast het treinstation.

Dag 8

Verblijf in Oslo en tijd voor de vele bezienswaardigheden zoals het Operagebouw, Fram- en Kon-Tiki museum, Vigelandsparken, Munchmuseum, het raadhuis. Met Tunnelbanan (metro/tram) via Holmenkollen naar Frognerseteren voor een prachtig uitzicht over Oslo en de Oslofjord.

Dag 9

’s Middags gaat u aan boord van de DFDS-ferry naar Kopenhagen. Drie uur lang varen door de Oslofjord. Dinerbuffet aan boord en verblijf in privébuitenhut.

Dag 10

Aankomst Kopenhagen 10.00h. Transfer naar het reinstation en per EC en IC terug naar Nederland.

 

Inbegrepen

 • 1e klas treintickets NL – Kiel op de dag van vertrek en Kopenhagen – NL
 • Treinreizen binnen Noorwegen zoals vermeld in dag tot dag programma o.b.v. 2e klas (treinen in Noorwegen kennen geen 1e klas)
 • Zitplaatsreserveringen voor alle treintrajecten waar mogelijk.
 • Overtochten Kiel – Göteborg en Oslo – Kopenhagen in 2- of 1-persoonsbuitenhut (met raam) met douche/WC
 • Diner- en ontbijtbuffet op de ferry heen en terug
 • Bustraject Stavanger – Bergen met Kystexpressen en Voss – Gudvangen
 • Boottocht door Naeroyfjord en Aurlandsfjord Gudvangen – Flåm
 • Flåmsbanen Flåm-Vatnahalsen, Vatnahalsen-Myrdal
 • 7 Overnachtingen in een 2- of 1-persoonskamer met douche en WC in ***(*)-hotels vlakbij station of openbaar vervoer
 • Halfpension (3-gangendiner en ontbijt)
 • Nederlandstalige reisleiding 

Niet inbegrepen

 • Facultatieve excursies dag 4 (kabelbaan Ulriken)
 • Toeslag 1-persoonskamer (indien gewenst)
 • Overige maaltijden (lunches)
 • Bagagevervoer - afstand max. 400 meter van station naar hotel, bagage zelf mee te nemen

Om rekening mee te houden

Voor onze groepsreizen is een redelijke tot goede conditie vereist. Zaken als in- en uitstappen in de trein, een stuk lopen over het perron, of van het station naar het hotel (of omgekeerd) dienen geen probleem te zijn. Dit zijn afstanden tot ca. 500 meter. Kost dit u wel redelijk wat moeite? Zorgt u er dan zelf voor dat u iemand meeneemt op reis om u hierbij te begeleiden. En neem van tevoren even contact met ons hierover op.
De afstanden die met eigen bagage afgelegd moeten worden zijn tot ca. 400 meter, een rolkoffer is een must. (station – hotel, ferry - station, hotel – bus). Houd er ook rekening mee dat in Noorwegen niet alles vlak is.

Algemene info

Groepsgrootte
Voor onze groepsrondreizen geldt een maximum van 20 deelnemers. 

Wanneer hoor ik of de reis doorgaat?
Alle groepsreizen in 2024 hebben een gegarandeerd vertrek.

Paspoort
Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort (een identiteitskaart is sinds 1-10-'21 niet meer afdoende)

Reissom

€ 2699 per persoon bij 2 personen * 1-persoonskamer NIET beschikbaar

€ 19 administratiekosten per boeking

€   5 bijdrage Garantiefonds SGR per persoon